Un student ce studiază relații internaționale la Harvard l-a dat în judecată pe președintele Ugandei Yoweri Museveni. Motivul este unul neobișnuit: președintele l-ar fi blocat pe Twitter, conform CNN.
 
Hillary Sseguya, care este masterand în relații internaționale la instituția americană, a spus că blocarea accesului la contul președintelui Ugandei i-a făcut imposibilă aflarea unor noi informații despre politica din propria țară. Alți doi oficiali au fost și ei acuzați în cadrul procesului. Sseguya a declarat că acțiunea președintelui l-a împiedicat să dea un feedback oficialilor ce administrează contul în ceea ce privește politica din țara sa natală.
Oficialul ce administrează contul președintelui ugandez a afirmat că l-a blocat pe tânăr pentru mesajele acestuia jignitoare. El a adăugat că va bloca pe oricine răspândește astfel de mesaje jignitoare și că tânărul putea să se informeze de pe internet cu privire la politicile țării lui. Se pare că tânărul fusese blocat în aprilie pentru că a afirmat pe Twitter că Museveni este un dictator și trebuie înlocuit.
mai mult la : www.hotnews.ro

Lasă un răspuns